کارآفرینی چیست؟
کارآفرینی فرآیند و مفهومی است که طی آن فرد کارآفرین با ایدههای نو و خلاق و شناسایی فرصت جدید، با بسیج منابع و ایجاد شرکتهای نو، سازمانهای جدید و نوآور مبادرت میورزد .
این امر توام با پذیرش خطرات است ولی اغلب منجر به معرفی محصول یا ارائه خدمات به جامعه میشود.
بنابراین کارآفرینان عوامل تغییر هستند که گاهی موجب پیشرفتهای حیرتانگیز نیز شدهاند.
ژوزف شومپیتر (1934)، کارآفرینان نیروی محرکه اصلی در توسعه اقتصادی میداند.
از نظر وی این نوآوری در هر یک از زمینههای ذیل، کارآفرینی محسوب میشود:
- ارائه کالای جدید
- ارائه روش جدید در فرآیند تولید
- گشایش بازار جدید
- یافتن منابع جدید
- ایجاد هر گونه تشکیلات جدید در صنعت
انگیزههای مختلف در کارآفرینی کردن مؤثر میباشند
که ازجمله آنها: نیاز به موفقیت، نیاز به کسب درآمد و ثروت، نیاز به داشتن شهرت، و مهمتر از همه نیاز به احساس مفید بودن و استقلالطلبی را میتوان نام برد. افراد از ویژگیهای شخصیتی خاصی برخوردار میباشند. طبیعی است که برخی از ویژگیهای کارآفرینان متمایز و برجسته از سایر افراد است. به طور مثال داشتن خلاقیت و نوآوری دارابودن قدرت تحمل و ابهامات، داشتن اعتماد به نفس و عزت نفس، آیندهنگر و عملگرا بودن و فرصت شناس بودن. شیوههای پرورش این ویژگیها متفاوت است
کارآفرین کیست؟
ریچارد کانتیلون (1730) اولین کسی بود که این واژه را در علم اقتصاد ابداع نمود و آن را این چنین تعریف نمود:
کارآفرین فردی است که “ابزار تولید” را به منظور ترکیب به “صورت محصولات قابل عرضه به بازار” خریداری میکنند. کارآفرین در هنگام خرید از قیمت نهایی محصولات اطلاع ندارد.
جان باپتیست سی (1803) کارآفرین را فردی میداند که مسئولیت تولید و توزیع فعالیت اقتصادی خود را بر عهده دارد.
کارآفرینان کسانی هستند که با ایجاد محصولات و خدمات نوین مورد نیاز مردم، درآمد خوبی کسب میکنند. معمولاً گمان میرود که کارآفرینان در راهاندازی شرکتها تبهر دارند. در هر حال، آنها کم و بیش، کسب و کار جدیدی خلق میکنند. بارها به رغم مخاطرات بسیار، پیشگام کارهای جدید میشوند. هر کس به سلیقه خود از واژههای کارآفرین و کارآفرینی برای اشاره به مدیران، افراد موفق، سرمایه دارند هم سرمایهگذارن، صادرکنندگان، دلالان و تاجران استفاده میکند. هر چند هر کدام از این افراد ممکن است کارآفرین باشند ولی هیچ کدام تعریف کاملی برای این مفهوم نیستند .
به راستی کارآفرین کیست؟ آیا کارآفرینان ویژگیهای متمایزی از دیگر بازیگران صحنه اقتصاد دارند؟
- افرادی که یک فرصت شغلی جدید در صنعت ایجاد میکنند کارآفرینی میکنند.
- که اغلب آنها را با ایجاد شرکت تازه انجام می دهند. اما آنها همچنین فرصتهای جدید شغلی را با ورود یک محصول یا ایجاد یک بازار جدید به وجود میآورند. در کارخانه جات بزرگ خطوط تولید تازهای به راه میاندازند و یا با ایجاد بخشهای تازه که قبلاً وجود نداشته، باعث ایجاد بازار جدید میشوند.
- به بیان کلیتر کارآفرینان منابع را مدیریت میکنند تا چیز تازهای بسازند. اعم از شغل تازه یا کالا یا خدمات یا حتی بازار تازه. آنچه کارآفرینان موفق را از کارآفرینان دیگر متمایز میکنند سرعت توسعه فعالیت اقتصادی آنان است.
- آنها موقعیت هایی را که دیگران به آن توجه نمیکنند مییابند.آنها خودشان را به خوبی در بازاری که در حال انتقال و تحول است میاندازند که از این نظر مبتکر و مخترع شناخته میشوند. آنها به دقت پیش بینی میکنند که جهت بازارها در حال تغییر است و سپس آماده میشوند که بازارهایی را به راه بیندازند که این کار را قبلاً کسی انجام نداده است.
- صفات و ویژگیهای شخصیتی اشخاصی که کارآفرینی میکنند
- دیوید مک کللند از استادان روانشناسی دانشگاه هاروارد آمریکا که از اولین بار نظریه روانشناسی تست اقتصاد را مطرح نمود، معتقد است که عامل عقبماندگی اقتصادی در کشورهای در حال توسعه مربوط به عدم درک خلاقیت فردی است. به عقیده ایشان با یک برنامه صحیح تعلیم و تربیت میتوان گروهی که توانایی لازم برای خلق و توسعه دارن را تقویت نمود، به گونهای که شرایط لازم برای صنعتی شدن جوامع فراهم آید.
- افرادی که کارآفرینی میکنند از خطر استقبال میکنند
- درصورتیکه خطر محاسبه شده باشد. به عبارت دیگر، آنها مسئولیت فعالیتهایی را که در آنها امکان موفقیت وجود نداشته باشد و یا یک خودکشی باشد را برعهده نمیگیرند.
- کارآفرینان مسئولیت شخصی را قبول میکنند
- یکی از انگیزههای اصلی برای دنبال کردن آینده، کارآفرینی است. او ترجیح میدهد که خودش تصمیم بگیرد و در جریان آن، تمام کوشش، دانش، مهارت و سرمایه خود را نیز به کار میگیرد. اگر شکست بخورد، فقط میتواند خود را مقصر بداند و اگر موفق شود، صلاحیت کارآفرینی خود را مشخص کرده است.
- افراد کارآفرین اعتمادبهنفس دارند
- کارآفرینان به خاطر اعتماد به نفس خود شهرت دارند. آنها بر این باورند که میتوانند انتظاراتی که از آنها هست برآورده کنند. عبارت دیگر آنها امکان موفقیت خود را بیش از آن چیزی که هست در نظر میگیرند. ظاهراً کارآفرینان واقعی که به خاطر اعتماد به نفس بالایی که در خود میبینند و برای دیگران غیر قابل لمس است، موفق میشوند.
- انسانهایی که کارآفرینی میکنند به دنبال بازتاب عملکرد خود هستند.
- افرادی که کارآفرین انجام میدهند هدف گرا هستند
- بدین ترتیب که آنها همیشه به فکر به اهداف طولانی مدت خود بود و کارهایی که امروز انجام میدهند، در راستای اهداف آیندهشان است. آنها همیشه چیزی را مورد هدف قرار داده و اهداف آنها معمولاً عادی نیستند . بهمین خاطر دیگران آنها را بلندپرواز مینامند.
- افراد کارآفرین همیشه به دنبال مبارزه بوده و احساس اکتساب را دوست دارند
- بنابراین استانداردهای بالایی را برای کار خود در نظر میگیرند. آنها محصولات با کیفیت بالا تولید میکنند. از مواجه شدن با روقبا ترسی ندارند و در حقیقت از رقابت لذت میبرند .
- کارآفرینان نوآور هستند و همواره در مقابله با موقعیتهای کارآفرینی از راهها و روشهای جدید استفاده میکنند.
- کارآفرین آرزومند است
چه چیز باعث میشود که نشاط حرکت به لختی و سکون غلبه کند؟ آرزوی آن چیزی که امروز نیست ولی فردا میتواند باشد، اولین چیزی هستش که جمود کارآفرین را در هم میشکند.
چطور کارآفرینی کنیم؟
بسیاری از افرادی که موفق به یافتن کار نمیشوند به نتیجه میرسند که خودشان کسب و کاری را که دوست دارند شروعکنند، اما نمیدانند از کجا و چگونه. برخی دیگر نیز که شاغل هستند، چون به اهداف بزرگتری فکر میکنند، پس به کارآفرینی روی می آورند و میخواهند خودشان کسب و کار خودشان را راهاندازی کنند. اگر شما هم در یکی از دستههای بالا هستید در ادامه با ما همراه باشید.
نه نکته مهم که در کارآفرینی آنها نیاز دارید:
- اراده و پشتکار قوی داشته باشید.
اگر شرایط فعلی خود ناراضی هستید، باید بدانید که هیچ کس جز شما نمیتواند این شرایط را تغییر دهد. بهانه آوردن و سرزنش کردن خودتان یا گفتن از وضعیت اقتصادی هیچ دردی را از شما دوا نخواهد کرد. فقط زمانی میتوانید تبدیل به یک کارآفرین موفق شوید که تصمیمی قاطع و آگاهانه برای انجام آن گرفته باشید.
- کسب و کار مناسب برای خود را شناسایی کنید.
به خودتان اجازه اکتشاف درونی دهید. به بخش های مختلف خودتان ( شخصیت، مدل رفتار اجتماعی، سن) دقت کنید و به اعماق وجودتان گوش کنید. ما انسانها به نادیده گرفتن احساس خود عادت داریم حتی زمانی که این احساس بسیار عمیق باشد. از خودتان بپرسید چه چیزی حتی زمانی که خسته هستم به من انگیزه میدهد؟
حال از کجا میدانید که کسب و کاری انتخاب کردهاید که مناسب شماست؟ به طور کلی سه رویکرد کارآفرینی وجود دارد:
- کارهایی را که خودتان به آنها مسلط هستید انجام دهید: به کارهایی که در گذشته برای دیگران انجام دادهاید خوب نگاه کنید. آیا این امکان وجود دارد که مهارتها و تخصصهای مربوط به گوهرهای گذشته خود را در قالب یک محصول و یا خدمت به مشتری بفروشید؟
- کارهایی که دیگران انجام میدهند را انجام دهید: درباره کسب و کارهای دیگری که شما به آنها علاقه دارید اطلاعات کسب کنید. زمانی که یکی از آنها را به خوبی شناسایی کردید فقط کافی است از آن تقلید کنید و پشتکار داشته باشید.
- یک مشکل را در جامعه حل کنید : آیا شکافی در بازار وجود دارد؟ آیا سرویس یا محصول که میخواهید به بازار عرضه کنید در حال حاضر وجود دارد؟ (توجه داشته باشید که این رویکرد، در بین سه مورد پرریسکترین رویکردها قرار گرفتند.) اگر تصمیم به انجام این کار دارید قبل از هزینه و شروع به کار کردن، باید دانش خود را در آن زمینه افزایش دهید.
- برنامهریزی میتواند کسبوکار شما را به شدت بهبود بخشد.
اکثر مردم برنامهریزی نمیکنند، اما برنامهریزی در کارآفرینی به شما کمک میکند سریعتر به موفقیت برسید. اگر شما تصمیم دارید به یک بازار موجود با فروشگاه اینترنتی وارد شوید، یک طرح تجاری میتواند به شما کمک کند و ابعاد کار، بازار، استراتژیهای لازم و غیر بیشتر آشنا شوید و در کنار آن میتوانید به کمک ابزار بوم مدل کسب و کار، مدل کسب و کار خود را رسم کنید. اما اگر شما ایدهای برای کسب و کار جدید دارید که قبلاً وجود نداشته و می تواند یک مشکل در جامعه را شناسایی کنید، استفاده از برنامه ریزی به شما کمک میکند ایده خود را به سرعت اعتبارسنجی کنید و پاسخ سؤالات را بیابید.
- مخاطب هدف خود را بشناسید.
باید بررسی کنید. بعد از تحقیقات پی در پی باید به این نتیجه برسید که آیا مخاطبان شما به محصولاتتان نیاز دارن یا خیر. این مهمترین کار است شما باید انجام دهید. شما میتوانید این کار را با مشاهد روند خرید مشتریان احتمالی خود انجام دهید و به عبارت دیگر باید ببینید چه کسی به جز خانواده و دوستانتان محصول شمار میخرد. بعد از آن باید ببینید اندازه بازار هدف شما چقدر است؟ مشتریان شما چه کسانی هستند؟ محصول یا خدمات شما مربوط به زندگی روزمره آنها است؟ چه کسانی محصول و خدمات شما را نیاز دارند؟
پاسخ تمام این سالها با طرح پرسشهایی مناسب و مصاحبههایی از مشتریان هدف به دست میآید.
- باید بتواند امور مالی خود را به خوبی مدیریت کند
زندگی شخصی و تجاری شما به عنوان کارآفرین به یکدیگر متصل هستند. شما اول سرمایهگذار کسب و کار خودتان هستید. بنابراین، داشتن درک دقیق از امور مالی خودتان و توان اداره آن، اولین قدم ضروری تا قبل از جذب سرمایه است. به همین دلیل توصیه میکنم امور مالی خود را به کمک نرمافزارهایی که برای موبایل موجود است مدیریت کنید.
شما باید بخوبی نوع کسب و کاری که در آن دست به کارآفرینی زده اید را بشناسید و بدانید برای شروع و ادامه کار به چه میزان سرمایه نیاز دارید. اگر یک کسب و کار با میزان فناوری بالا را مد نظر دارید باید از ابتدا منابع مالی خود مشخص کرده باشید (یا شخصا باید سرمایهگذاری کنید و یا باید به شتاب دهندههای مربوط به آن حوزه مراجعه کنید و پس از قانع کردن آنها سرمایه را جذب کنید.) و یا اگر کسب و کار مد نظر شما یک کسب و کار وابسته به زندگی عمومی مردم است، به سرمایه اندکی برای شروع نیاز خواهید داشت.
- یک شبکه پشتیبانی ایجاد کنید.
شما به کارآفرینی و کسب و کار خود متعهد هستید. حالا شما باید یک شبکه از طرفداران، مشاوران، شرکا، متحدین و فروشندگان را پرورش دهید. اگر به کسب و کارتان تعهد دارید، دیگران کنار شما خواهند ماند.
در شبکه های اجتماعی و گروههای مربوط به کسب و کار خود عضو شوید از دیگران پرسید چه میکنند. خیلی خوب به حرفهای آنها گوش دهید و در کارهای خود استفاده کنید. یاد داشته باشید برای اینکه شرکای خود را بیابید، ابتدا باید شما برای آنها منفعتی ایجا کنید. میتوانید در با معرفی آنها به مخاطبان خود شروع کنید.
- ارزشی ایجاد کنید سپس آن را بفروشید.
سعی کنید بر روی خدمات به مردم تمرکز کنید. هرچه خدمات و ارزشی که شما تولید میکنید، رضایت افراد بیشتری را جلب کند شما نیز پول بیشتری به دست خواهید آورد. زمانی که به مشتریان خود فکر میکنید از خودتان پرسیده:
- چه چیزی میتوانم به آنها بدهم؟
- چگونه میتوانم آنها را در کارهای خودشان موفق کنم؟
این رویکرد میتواند شما را به راههای جدیدی برای ارتقای محصول و یا خدماتتان و ارائه ارزش بیشتر هدایت کند که در نهایت موجب خوشحالی و تقدیر مشتریان شما خواهد شد.
- تبلیغات کلامی را تقویت کنید.
سعی کنید به مردم بگویید چه کسی هستید و چه کاری انجام میدهید. میتوانید برای این منظور از مؤثرترین ابزارهای آنلاین (تویتر،فیسبوک،یوتیوب،لینکدین) موجود برای معرفی خودتان به مردم استفاده کنید. در شبکههای اجتماعی خود سعی کنید نشان دهید که به کاربران خود علاقهمند هستید و هدف شما جلب رضایت آنهاست.
برای آنکه تبلیغات دهان به دهان را گسترش دهید میتوانید از روشهای مختلف دیگری به جز شبکه اجتماعی مثل وبلاگنویسی، روابط عمومی، سخنرانی و غیره استفاده نمایید .
- به دنبال تشکیل یک تیم پرانگیزه باشید.
داشتن یک تیم متخصص بیش از هر چیز دیگری میتواند به شما در جهت رشد کسب و کار (استارتاپ ) و کارآفرینی کمک کند. راههای گوناگونی برای تشکیل یک تیم قوی استارتاپی وجود دارد.
- دوستان آشنایان
- همکاران
- استفاده از شبکههای اجتماعی
چگونه بدون سرمایه کارآفرینی کنیم؟
آیا:
- ایده بزرگی دارید؟
- به اشتیاق فروزانی برای اجرای ایدههای تان دارید؟
- برنامهتان را کامل کرده اید؟
- اصلاً آینده تان را میبینید که موفق شدید؟
- و تنها چیزی که احتیاج دارید تا شروع کنید سرمایه است؟
این نوشته دقیقاً برای شماست.
تقریباً 90% کسب و کارهایی که فکرش را کردید راهاندازی کنید نیاز به سرمایه اولیه داشته، البته جای هیچ شک و شبههای نیست با تزریق پول به کسب و کاری شروع و رشد آن سریعتر میشود. اما راهاندازی یک کسب و کار رشد آن و جهانی کردن آن حتماً نیاز به سرمایه اولیه ندارد. سرمایه تنها یک سرعت دهنده به روند است.
شما اگر روند راهاندازی را بدانید که شاید 1٬000 تومنی هم پول برای شروع آن احتیاج نداشته باشید. با تزریق پول تنها سرعت رشد آن را افزایش خواهید داد. پس اگر بدون پول نمیتوانید کسبوکاری را راهاندازی کنید با پول هم نخواهید توانست. پولتان را بر باد خواهید داد.
تقریباً تمام افراد ثروتمند دنیا بدونه هیچ چیزی شروع کردند.
برای مثال استیو جابز خالق برند اپل به گفته خودش در دوره ای از زندگیش حاضر بوده چندین ساعت پیاده روی کند تا در روز شنبه از کلیسایی قضایی مجانی دریافت کند. این افراد توانستند با هیچ پولی شروعکننده و روند راهاندازی راه فرا گرفته و تبدیل به افرادی قدرتمند شوند.
اما این تمام ماجرا نیست . همانطور که میدانید استیو جابز در اوج موفقیت خود از شرکتی که خودش راهاندازی کرده بود بیرون رانده شد. و بیکار شد و تمام اعتبارش را در بازار کار از دست داده ما بود اما چه کرد؟ مجدداً با همان اصولی که شرکت اولش را ساخته بود، شرکت نکست را ساخت.
اگر میخواهید بدون هیچ سرمایهای کسبوکار را راهاندازی کنید و کارآفرین شوید، نه به پول احتیاج دارید، نه به پارتی و نه به ایدهای خارقالعاده. تنها چیزی که احتیاج دارید طرز فکر صحیح است.
رو به جلو شکست خوردن را یاد بگیرید.
برای راهاندازی یک کسب و کار ایدهای در ذهن دارید، تصمیم دارید چیزی که میخواهید تولید کنید، در بهترین حالت احتمالاً ابتدا نیاز جامعه را درک کردهاید و بعد محصول را تولید کردهاید اما باید یادتان باشد، محصول شما شاید محصول صحیح نباشد و شکست بخورد و زمانی که شکست خوردید باید رو به جلو حرکت کنید، عقبنشینی نکنید.
- مارک زاکربرگ خالق فیسبوک، اولین وب سایتش که چندین سال برای آن زمان گذاشته بود توسط رئیس دانشگاهش غیرفعال شده.
- سر جیمز داوسن، خالق جاروبرقی بدون کیسه، قبل از اول نمونه اولیه صحیحش نزدیک به 5٬000 جارو برقی ساخته بود.
- هانری فورد، اولین تولیدکننده انبوه اتومبیل، بعد از چهار مرتبه شکست در زندگیاش در صنعت اتومبیل توانست شرکت فورد را به صورت موفق راهاندازی کند.
- توماس ادیسون، پس از 10٬000 مرتبه آزمایش اشتباه سرانجام لامپ را اختراع کرد.
برنامهریزی و رویا پردازیهای قبل از راهاندازی کسب و کار معمولاً در خود کسب و کار باقی نمیمانند، زیرا شما نمیتوانید هرگز شناخت درستی از بازار داشته باشید، شما تنها میتوانید به اندازه فرضیات و نگرش خودتان بازار بسنجید.
پس در راهاندازی کسب و کار براساس ایده تان انعطاف داشته باشید و اگر اشتباه بوده است ادامه دست نکشیده بلکه بازار را مطالعه کنید، نیازها را پرس و جو کنید و ادامه دهید.
دلیلی که کارآفرینان موفق هنوز هستند این است که ادامه دادند تا موفق شوند، نه آنکه سرمایه داشتند.
احتمالات دور از انتظار نداشته باشید.
بزرگ فکر کردن عالی است اما دلیل آن ایجاد مقصد ذهنی است. در دنیای واقعی شما اگر ایده ای فوقالعاده عالی و منحصر به فرد داشته باشید به هیچ عنوان تضمین کننده موفقیت شما نخواهد بود. بسیار مهم است که در شروع، استراتژی شما مشتری گرایانه باشد تا ایدهگرایانه .
شما باید ابتدا مشتری و تسهیل روند خرید برای او را در نظر بگیرید تا به کمال رساندن ادیدتان .
در شروع کسب و کارها از استراتژیهایی که کسب و کارها و کسب و کارهای نوپا پیش میگیرند آن است که "استراتژی ما شرکت بزرگ" هستیم. و هدف آن کسب اعتبار است. شاید به نظر استراتژی هوشمندانهای به نظر بیاید و شاید حتی جواب مثبت از اجرای آن دریافت کنند، اما هوشمندانه ترین استراتژی "ما کسب و کار نوپا و تازه تأسیس هستیم است".
مخصوصاً بقای کسبوکار شما به کسب و کار نوپای دیگری نسبت مستقیم داشته باشد.
مردم اگر بدانند شما تازهتأسیس هستید و نمیتوانید انتظارات آنها را جوابگو باشید کمتر ناراحت میشوند تا بدانند شرکت بزرگ هستید و انتظارات آنها را نتوانستید برآورده کنید. در دنیای کسب و کار کارآفرینان تمایل زیادی به برقراری ارتباط با کارآفرینان جوان و نوپا دارند پس این فرصت را با یک استراتژی غلط از دست ندهید.
تلاش، بیشتر از پول ارزش دارد
برای افزایش بهرهوری گفته جالبی وجود دارد. "کیفیت به مراتب بهتر از کمیت کار است" خوب این درست است، اما فقط با تکرار زیاد (کمیت) و کسب مهارت میتوانید کیفیت عرضه کنید.
معمولاً در دنیای کسب و کار سرمایهگذاران برروی ایدهها سرمایهگذاری نمیکنند. شما هر چقدر ایده عالی و بینقص داشته باشید حتی اگر روند شروع و رشد و گرفتن بازار را روی کاغذ موبهمو آورده باشید تا سرمایهگذارها نمونه اجراشده کوچک آن را نبیند، روی ایده سرمایهگذاری نخواهد کرد.
سرمایهگذاران معمولاً بر روی روند کسب و کار سرمایهگذاری میکنند، ایده چندان مهم نیست.
زیرا یک ایده ساده را با یک روند متفاوت میتوان به کسب و کار موفق کرد. پس برای تعیین روند باید تلاش زیادی بکنید، آزمون و خطا، نیازسنجی و... شاید تنها وقت کنید روزی 4 ساعت بخوابید، اما باید روند کسب و کارتان را پیدا کنید.
تلاش زیاد میتواند پاداش ارزشمندی بر شما داشته باشد تا پول زیادی، هوشمندانه انتخاب کنید.
هر دردی با سود کسب و کار دوا می شود.
هیچ راهی برای به دست گرفتن زمام امور زندگیتان با سودآوری زود هنگام کسب و کار نمیتواند رقابت کند. سود یک اهرم است و داشتن یک اهرم در کسبوکار یعنی داشتن کنترل در کسب و کار .
برای مثال شرکت zynga ابتدای ورودش به بازار به عنوان کسب و کار نوپا توانست با تبلیغات ارزانقیمت در جریان پولی خوبی را وارد کسب و کارش کند. بعدها zynga بدون هیچ سرمایه گذاری از بیرون توانست با سودی که کسب و کرده بود برای کسب و کارش سرمایهگذاری کند و امروز آن را تبدیل به شرکت با ارزش چندمیلیوندلاری کند.
در چند دهه قبل امکان راهاندازی کسب و کار بدون هیچ سرمایهای ناممکن بود. اما امروز در عصر ارتباطات ابزارهای بیشماری برای استفاده و کسب سود از آنها بدون هیچ هزینهای وجود دارد که میتوان از آنها استفاده نمود.
پس اگر ایده و مهمتر از آن همه اشتیاق راهاندازی کسب و کار دارید وقت را هدر ندهید و هر چه زودتر شروع کنید. در مسیر تان اکثر نواقص برطرف خواهد شد.
چگونه کارآفرین اینترنتی شویم ؟
کارآفرین ها و موفق اینترنتی عادتهای دارد که عامل اصلی به موفقیت رسیدن در کار و زندگیشان همین عادتها بوده است. در واقع کارآفرینان موفق اینترنتی در دنیا جز افراد خود ساخته هستند که همه چیز را به میل و اراده شخصی خود تغییر دادهاند.
به عنوان مثال اگر میخواهند درآمدشان چند برابر شود پس تصمیم میگیرند که درآمدشان را چند برابر کنند. اگر میخواهند رقبای خود را شکست دهند پس تصمیم میگیرند رقبای خود را شکست دهند. اگر میخواهند مشتریان وفادار شان را چند برابر کنند، تصمیم میگیرند این کار را انجام دهند و تمام تصمیمهای شان به موفقیت ختم شود.
همه چیز را خودشان رقم میزنند. واقعاً چطور ممکن است؟ آیا هر کسی میتواند چنین کاری بکنند؟ آیا هر کسی میتواند در کارآفرینی اینترنتی موفق باشد؟
به چه کسی کارآفرین اینترنتی میگویند؟
بهطور خلاصه کارآفرین به افرادی گفته میشود که به تنهایی کسب و کار جدیدی را راهاندازی و خلق میکنند و آن را به موفقیتهای روزافزون میرسانند. در واقع هر کارآفرین رهبری کسب و کار خود را بر عهده دارد و عامل اصلی به موفقیت رساندن آن هم استفاده از ایدهها است که خودش در کارش خلق میکند و از آنها استفاده میکند. اکثر کارآفرینان برتر دنیا به تنهایی و با امکانات و سرمایه کم کارشان را شروع کردهاند با موفقیت رسیدهاند.
خیلی از دوستان هستند که به بهانههای مختلف مثل نداشتن سرمایه، تخصص، وقت کافی و ... هیچ وقت نمیتوانند کسبوکاری را راهاندازی کنند و آن را به موفقیت برسانند ولی کارآفرینان موفق دنیا هیچگاه بهانهای را برای عملی کردن ایده و رسیدن به هدف نهاییشان نمیآورند.
کارآفرین اینترنتی کسی است که به تنهایی کسب و کار اینترنتی را راهاندازی میکند و در آن به موفقیت میرسد. کارآفرینان اینترنتی با خلق استراتژی در کسب و کار سعی میکنند تا با کمترین هزینه به بیشترین سود و بازدهی دست پیدا کنند.
کارآفرینی در دنیا وجود ندارند که شروع کارشان از اتاق موجود در منزلشان با امکانات خیلی کم بوده است ولی الان هر کدام از آنها سهامداران ارزشمندترین شرکتهای دنیا هستند.
پس فکر نکنید که کارآفرینی یعنی فردی که به تنهایی کارش را شروع میکند و تا آخر هم باید تنها باشد، بههیچوجه این درست نیست. منظور این است که ایده و هدف نهایی توسط یک شخص استارت زده میشود و در آینده با به کارگیری افراد بیشتری گسترش پیدا میکنند.
ویژگیهای یک کارآفرین موفق اینترنتی چیست؟
همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردم، چیزهایی که در این مقاله قصد دارم در موردشان صحبت کنم محدود به کارآفرینان اینترنتی نمیشود بلکه هر کسی که میخواهد کار را شروع کند و به موفقیت برسانند میتواند از ویژگیهای کارآفرینان موفق درس بگیرد و به آن عمل کند.
چون سایت ما در زمینه کسب و کارهای اینترنتی فعالیت میکند بیشتر سعی کردیم یک مقاله انگیزشی برای افرادی که در حوزه کسب و کارهای اینترنتی فعالیت میکنند و به خصوص به تنهایی دارند این کار انجام میدهند داشته باشد.
اگر میخواهید صددر صد در کسب و کار اینترنتی تان موفق شوید و به عنوان یک کارآفرین برتر اینترنتی شناخته شوید آماده شوید چون کار سختی در پیش دارید. موفقیت کار آسانی نیست. شانسی و اتفاقی هم نیست .
با ما همراه باشید تا به شما بگوییم که کارآفرین اینترنتی موفق در دنیا چه ویژگیهایی دارند. البته تقلید و کپی کردن کار درستی نیست ولی در این مورد باید حتماً از آنها تقلید کنید. تقلید کردن از چیزهای خوب شما را به خوبیها نزدیک میکند.
- اقدام سریع
اولین ویژگی که در کارآفرینان موفق دیده میشود اقدام سریع است. هر چیزی که در ذهنشان است را سریع عمل میکنند. مثلاً اگر هر ایدهای برای بهبود در کسب و کارشان دارند را سریع به کار میگیرند. یا مثلاً اگر احساس کنند تخصصی را باید یاد بگیرند تا در کسب و کارشان پیشرفت کنند سریع اقدام می کنند و در آن خبره میشوند.
اگر ایده ای در سر دارید، اگر میخواهید کسبوکاری را راهاندازی کنید سریع اقدام کنید. اقدام سریع باعث غلبه بر خیلی چیزها از جمله غلبه بر ترس و شکست در مقابل رقبا میشود.
خیلی از دوستان هستند که برای عملی کردن ایدههایشان این دست و آن دست میکنند و آخر هم با بهانههای مختلف هیچ وقت سراغ عملی کردن آن نمیروند.
برای خود من هم بارها پیش آمده که در عمل کردن ایده ای سریع اقدام نکردم و مدتی بعد یکی از رقبایم آن را عملی کرده است. در این صورت عملی کردن چنین ایدهای در ایران کپیبرداری محسوب میشود. البته اگر این مورد را هم فاکتور بگیریم ممکن است رقیبی که چنین ایده ای را عملی کرده است طوری این کار را انجام داده باشد که نتوان با آن ایده رقابت کرد.
پس همیشه بهتر است سریع اقدام میکنیم.
- تلاش بیشتر
یکی از ویژگیهایی که تمام کارآفرینان برتر دنیا دارند تلاش بیشتر و خستگیناپذیر است. تلاش بیشتر یعنی کار کردن بیشتر. کارآفرینان برتر دنیا به جای اینکه وقت شان را با تلویزیون نگاه کردن بگذرانند ترجیح میدهند بیشتر کار کنند و بیشتر تلاش کنند تا به هدف اصلیشان نزدیکتر شوند.
اگر میخواهید در کسب و کارتان موفق شوید باید بیشتر کار کنید. حداقل بیشتر از وقتی که الان دارید برای کار وقت میگذارید. باید کارتان را به همه چیز ترجیح دهید. فراموش نکنید که کار همیشه در اولویت است.
به جای اینکه وقتتان را با دوستان که هیچ سودی برای شما ندارند تلف کنید بهتر است کار کنید. قطعاً کار کردن و تلاش بیشتر برای شما سودمندتر خواهد بود.
- آهسته و پیوسته
پیوستگی در رسیدن به هدف نهایی یکی از مهمترین ویژگیهای تمام افراد موفق در دنیا است. همیشه به این که کاری را که شروع میکنید باید پیوسته ادامه اش دهید تأیید و تأکید داشتهام. هر کاری که پیوسته ادامه پیدا کند به نتیجه میرسد.
اگر میخواهید لاغر شوید یا اینکه پولدار شوید فرقی نمیکند مهم این است که کاری را که انجام میدهید تا به هدف نهایی برسید را پیوسته ادامه دهید.
به عنوان مثال شخصی میخواهد بدنی زیبا داشته باشد و به خاطر همین هم به باشگاه بدنسازی میرود. اگر یک فرد از همان روز اول وزنههای سنگین را بزند مطمئناً طاقت نمیآورد و زده میشود و بعد از چند ماه به کلی ورزش را رها میکند. اصلاً دلیل اصلی اینکه خیلی از افراد کاری که انجام میدهند را بعد از مدتی رها میکنند همین است. آهستگی را فراموش میکنند و هر چه زودتر میخواهند به شرایط ایدهآل شان برسند.
پس همیشه تأکید بر این دارم که باید آهسته و پیوسته پیش بروید. به خاطر همین، همه متخصصهای سئو میگوید سئو زمان بر است.
شک نکنید اگر حرکات آهسته و پیوسته انجام دهید در آن به هدف نهایی تان خواهد رسید. آهسته و پیوسته در تمام جنبههای زندگی جواب میدهد.
- مکتوب کردن اهداف
یکی از کارهایی که تمام افراد موفق در دنیا به خوبی انجام میدهند مکتوب کردن اهدافشان است. کارهایی که باید انجام دهند تا به هدف اصلیشان برسند و به صورت سالانه ماهانه هفتگی و حتی روزانه مینویسند تا همیشه جلوی چشمشان باشد.
یکی از مزیتهای این کار این است که با اتمام هر کاری که در لیست تان وجود دارد انگیزه بیشتری برای انجام کار بعدی به دست میآورید و همین باعث میشود کم کم هدف اصلی تان دست پیدا کنید.
شما هم اگر هر هدفی دارید حتماً روی کاغذ بنویسید تا همیشه جلوی چشمتان باشد. اهداف کوچک و بزرگ فرقی نمیکنند، همه آنها را بنویسید و به آنها عمل کنید.
برای مثال اگر هدفتان این است که تا سه ماه آینده رتبه الکسا سایت تنها به 2٬000 ایران برسانید حتماً بنویسید. اگر هدف کوتاه مدت شما این است که تا سه ماه آینده درآمدتان سه برابر شود حتماً بنویسید. اگر هدف بلند مدت شما این است که تا سه سال آینده 500٬000٬000 تومان کسب درآمد کنید حتماً بنویسید.
نکته مهم این است که اهداف طرح را دقیق بنویسید و با توجه به اولویت آنها وقت بیشتری برای رسیدن به آنها بدهید. چون اگر این به هدفی که در مدت زمان تعیین شده محبوبترین نرسیده باعث کاهش اعتماد به نفس شما میشود و همین طور در رسیدن اهداف بعدی را برای شما غیر ممکن میکند.
- نه گفتن را یاد بگیرید
نه گفتن در بسیاری از شرایط برای بسیاری از افراد سخت است.نه گفتن را باید یاد گرفت. اگر میخواهید به هدف نهایی تان برسید باید به خیلی چیز ها و خیلی از افراد نه بگویید.
تمام کارآفرینان موفق و همچنین افرادی که به موفقیت رسیدهاند به لذتهای زودگذر نگفتند. قبلاً اشاره کردم به جای وقت تلف کردن با افرادی که هیچ سودی برای شما ندارند بهتر است که به کارتان برسید.
به عنوان مثال اگر دوستتان شما را به دیدن فیلم در سینما دعوت میکند بهتر است به او نه بگویید. بهتر است وقتتان را بیخودی هدر ندهید. دیدن یک فیلم سینمایی هیچ سودی برای شما نخواهد داشت. ولی اگر همان وقتی که میخواهی در سینما هدر بدهید را به پیشرفت در کسب و کارتان یا حتی مطالعه کتاب در حوزه کسب و کارتان اختصاص دهید خیلی به سود شما خواهد بود.
من هم آن در مدتی که وبسایت شعبه اینترنتی را راهاندازی کردم نه هایی زیادی به دوستان و حتی بسیاری از چیزها گفتم. به جای وقت تلف کردن های بیمورد سعی کردم مقالهای در زمینه کاری خودم بخوانم. به جای دیدن فیلمهای بهدردنخور تلویزیون سعی کردم کتابهای صوتی گوش دهم. به جای وقت تلف کردن با دوستانی که هیچ ارزشی برایم ندارند سعی کردم ورزش کنم تا بدن سالمی داشته باشم.
پس از شما هم میخواهم به اخیلی چیزهایی که واقعاً به سود شما نیست نه بگویید. به آینده خود فکر کنید، به هدفی که در سر دارید. خوشیها و لذتهای زودگذر میآیند و میروند و اصلا ماندنی نیستند.
- فرصتطلبی
کارآفرینان موفق از هر فرصتی برای نزدیک شدن به موفقیت استفاده میکنند. کارآفرینان موفق افراد فرصت طلب هستند. شما هم باید فرصت طلب و هر فرصتی را به سادگی از دست ندهید.
برای مثال اگر میخواهید به مسافرت بروید حتماً کتابهایی را در حوزه کاری خودتان همراه داشته باشید که در در طول مسیر به جای گوش دادن موسیقی به کتابهای صوتی در زمینه موفقیت و انگیزش در کسب و کار خودتان گوش دهید.
اگر شب خوابتان نمیآید حتماً به گوش دادن فایلهای صوتی انگیزشی مشغول شوید. من بعضی از شبهایی که خوابم نمیآید با گوشی موبایلم یکی از فایلهای متنی مربوط به حوزه کسب و کارم را مطالعه میکنم تا کم کم چشمانم سنگین شوند.
- قطع ارتباط
ارتباط خود را با چیزهایی که به ضرر شما هستند قطع کنید. چه دوست باشد چه وسیله ای اگر به سود شما نیست باید ارتباط را قطع کنید. مثلاً ارتباط خود را با افراد یا دوستانی که برای شما هیچ سودی ندارند حذف کنید و سعی کنید بیشتر در جمع افرادی باشید که با شما هم حرف هستند.
برای این کار میتوانید در همایشها و دورهمی ها و ورکشاپ ها که به کسب و کار شما مربوط می شود شرکت کنید و با شرکت کردن در این جمع ها دوستان جدیدی را که با شما همفکر هستند را پیدا کنید و بیشتر در جمع آنها باشید.
ارتباط خود را با وسایلی مثل تلویزیون و ماهواره قطع کنید. برنامههای تلویزیونی جز اینکه وقت گرانبهای شما را بگیرند هیچ خاصیت دیگری ندارند و دیدن برنامههای تلویزیون را با چیزهایی مثل کتاب خواندن عوض کنید.
کارآفرینان برتر دنیا هم دقیقاً همین طور عمل کردند و خود به جای اینکه ذهن خود را در اختیار افراد یا چیزهای مضری که در اطرافشان است قرار دهند سعی کردند ارتباط خود را هدفمندتر کنند تا به سودشان باشد.
- افزایش اطلاعات
همانطور که اشاره کردم کارآفرینی یعنی رهبر کسبوکار. هر رهبری باید اطلاعات بالایی نسبت به کسب و کارش داشته باشد. اگر میخواهید یک کارآفرین موفق باشید باید هر روز اطلاعات خود را بهروز کنید.
اصلاً خاصیت کسانی که کسب و کار اینترنتی دارند همین است. باید هر روز اطلاعات خود در زمینه کاریشان افزایش دهند. ممکن است انجام خیلی از کار ها برعهده خودتان باشد پس باید اطلاعات کافی از آن داشته باشید.
سر کار روزانه وقت هایی را به مطالعه کتاب، دیدن فیلمهای آموزشی، گوش دادن به فایلهای صوتی در زمینه کارهای خود اختصاص دهید. در هر شرایطی حتی در بهترین شرایط کاریتان نباید یادگیری را متوقف کنید. اگر یادگیری را متوقف کردید محکوم به شکست خواهید بود.
همیشه تأکید کردم کسانی که صاحب یک کسب و کار اینترنتی هستند باید در زمینه دیجیتال مارکتینگ اشراف داشته باشند. بازاریابی ایمیلی، بازاریابی محتوا، سئو را به خوبی باید یاد بگیرند.
- متوقف نشوید
یکی از ویژگیهایی که هر کسی را میتواند در کار و زندگیاش موفق کند این است که بههیچوجه متوقف نشود. توقف عامل اصلی نرسیدن به اهدافتان است. هر کسی اگر در کار و هدفی که دنبال میکند متوقف نشود صددر صد موفق خواهد شد.
تمام کارآفرینان موفق که در دنیا شناخته شدهاند دارای این ویژگی هستند. نه خود هیچ گاه در رسیدن به هدف اصلیشان متوقف نشده اند و بیوقت کار کرده اند.
یکی از آن دلایل بارزی که باعث میشود کسب و کارهای زیادی نابود شوند و افراد زیادی کسب و کارهای شان را رها کنند و به سراغ کار دیگری بروند همین موضوع است. توقف عامل اصلی شکست است. هر کسی که میافتد نباید متوقف شود.
متاسفانه افراد زیادی را میشناسم که با بهانههای مختلف دست از کار برداشتند و دیگر ادامه ندادند. یکی از دلایلی که بیشتر باعث میشود چنین اتفاقی رخ دهد به درآمد نرسیدن زودهنگام است.
متأسفانه همه افرادی که پا در این عرصه میگذارند فکر میکنند از ماههای اول باید به درآمدزایی برسند و اگر غیر از این شود یک جای کار میلنگد و باید افکارشان عوض کنند و پیش خود میگویند این کار دیگر جواب نمیدهد.
مطمئن باشید که کسانی که با این طرز فکر کسب و کارشان رها میکنند و به سراغ حوزه کاری دیگری میروند و هیچ وقت موفق نمیشوند و همش از این شاخه به آن شاخه میپرند.
مهمترین درسی که باید از کارآفرینان برتر دنیا یاد بگیرید همین است. هیچگاه و تحت هیچ شرایطی متوقف نشوید. اگر چند سال هم طول کشید و به درآمد خوب نرسیدید باز هم متوقف نشوید. برای رسیدن به هدف اصلیتان باید آهسته و پیوسته حرکت کنید و متوقف نشوید. این تنها راز موفقیت است.
ممنون که تا پایان این مقاله همراه مان بودید.
مثل همیشه شما ارزشمندید.
[ratings]